REKRYTOINTI

Me Espatentilla toimimme kehityksen kärjessä auttaen asiakkaitamme suojaamaan uusimpia innovaatioitaan. Toimistomme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa ja työaikamme joustavat jokaisen tarpeiden mukaisesti etätyötä unohtamatta. Espatentilla pääset osaksi tiivistä työyhteisöämme, jossa kannustava ja mutkaton ilmapiirimme luo jokaiselle mahdollisuuden onnistua työssään. Pidämme työntekijöistämme huolta kattavilla työsuhde-eduilla ja meillä viihdytään pitkään.

Meille töihin?

Ota astetta rohkeampi uravalinta ja hae meille patenttiasiamiehen tehtäviin.

Erityisesti olemme kiinnostuneet tietotekniikkaan ja tekoälyratkaisuihin liittyvästä osaamisesta, mutta otamme vastaan avoimia hakemuksia myös muilta tekniikan alueilta. Lähetä hakemuksesi osoitteeseen rekry@espatent.fi

Lisätietoja työmahdollisuuksista antaa Sanna Kalliola,
puh. +358 40 845 7265, etunimi.sukunimi@espatent.fi.

Ura patenttialalla

Espatentin henkilöstö voidaan jakaa työtehtävien perusteella patenttiasiamiehiin ja avustavaan admin-tiimiin.

Patenttiasiamiehen työssä et ole koskaan valmis eikä paikoilleen jämähtämisen vaaraa ole. Teknologian kehitys ja lakimuutokset pitävät huolen siitä, että uutta tietoa on omaksuttava jatkuvasti. Patenttiasiamiehenä autat asiakkaita tunnistamaan ja suojaamaan keksintöjä sekä käyttämään aineettomia oikeuksia liiketoiminnan tukena. Asiantuntijuutesi avulla myyt argumenttisi patenttiviranomaisille. Lisäksi neuvot ja edustat asiakkaita patentteihin liittyvissä ongelma- ja riitatilanteissa. Analyyttisyys ja yksityiskohtiin paneutuminen auttavat vertailemaan ja analysoimaan teknologisia ratkaisuja ja löytämään parhaan mahdollisen tavan suojata asiakkaiden innovaatioita. Työssä onnistuminen vaatii kiinnostusta juridiikkaan, perehtymistä teknologioiden eri osa-alueisiin ja taitoa tuottaa täsmällistä teknistä tekstiä.

Admin-tiimimme jäsenenä avustat patenttiasiamiehiä patenttien käsittelyyn liittyvissä muodollisissa asioissa ja vastaat siitä, että asiat hoituvat ajallaan. Työssä onnistuminen vaatii tarkkuutta ja kykyä hallita useita rinnakkaisia prosesseja.

Meillä jokainen on patentoinnin huippuasiantuntija.

Työn kautta patenttiasiamieheksi

Jos et ole vielä patenttialan asiantuntija, koulutamme sinut sellaiseksi. 3–5 vuoden koulutusprosessin aikana opit patenttialasta työtehtäviesi kautta kokeneiden asiamiestemme ohjauksessa ja osallistumalla alan kursseille. Saavutat ensin auktorisoidun patenttiasiamiehen pätevyyden läpäisemällä suomalaisen asiamieskokeen, jonka jälkeen tähtäät eurooppapatenttiasiamiestutkinnon suorittamiseen. Espatentilla työtehtäviisi kuuluu alkuvaiheessa tiedonhakuja ja käännöksiä samoin kuin patenttihakemusten laadintaa ja niiden jatkokäsittelyjä. Pääset heti mukaan patentointiprosessien eri vaiheisiin ja ja saat koko työyhteisömme tuen matkallasi kohti patenttiasiamiehen ammattia. Me sitoudumme ammattitaitosi kasvattamiseen tarjoamalla kattavan ja monipuolisen koulutuksen sekä vakituisen työsuhteen.

Patenttiasiamieheltä edellytämme:

  • DI:n tai luonnontieteiden maisterin tutkintoa
  • Kykyä tuottaa täsmällistä teknistä tekstiä
  • Motivaatiota uuden oppimiseen ja pitkäjänteiseen kehittymiseen
  • Hyviä neuvottelu- ja vuorovaikutustaitoja
  • Kiinnostusta teknologiaan ja juridiikkaan

Espatent Oy
Kaivokatu 10 D, 00100 HELSINKI
Puh. +358 10 219 0720 | Fax. +359 9 278 5206
info@espatent.fi

© 2006 - 2023 Espatent