REKRYTOINTI

Me Espatentilla toimimme kehityksen kärjessä auttaen asiakkaitamme suojaamaan uusimpia innovaatioitaan. Toimistomme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa ja työaikamme joustavat jokaisen tarpeiden mukaisesti etätyötä unohtamatta. Espatentilla pääset osaksi tiivistä työyhteisöämme, jossa kannustava, lämminhenkinen ja mutkaton ilmapiirimme luo jokaiselle mahdollisuuden onnistua työssään. Pidämme työntekijöistämme huolta kattavilla työsuhde-eduilla ja meillä viihdytään pitkään.

Oletko patenttiasiamies tai sellaiseksi pyrkivä?

Haemme nyt kone-, sähkö- tai ohjelmistotekniikan patenttiasiamiestä tai asiantuntijaa joukkoomme! Sinun ei tarvitse olla patentoinnin ammattilainen, sillä tarjoamme kattavan patenttialan koulutuksen auttaen sinua saavuttamaan auktorisoidun patenttiasiamiehen pätevyyden. Jos olet jo IPR-alan ammattilainen, pääset heti osaamistasi vastaaviin tehtäviin. Kyseessä on kokoaikainen ja vakituinen työsuhde, olit sitten patenttialan ammattilainen tai sellaiseksi aikova.

Haluatko kuulla lisää?
Ota yhteyttä toimitusjohtaja Sanna Kalliolaan, puh. 040 845 7265 tai sanna.kalliola@espatent.fi

Ura patenttialalla

Espatentin henkilöstö voidaan jakaa työtehtävien perusteella patenttiasiamiehiin ja avustavaan admin-tiimiin.

Patenttiasiamiehen työssä et ole koskaan valmis eikä paikoilleen jämähtämisen vaaraa ole. Teknologian kehitys ja lakimuutokset pitävät huolen siitä, että uutta tietoa on omaksuttava jatkuvasti. Patenttien kanssa työskennellessäsi myyt asiantuntijuutesi avulla argumenttisi virastoille. Samalla sinun on ymmärrettävä asiakkaan tarpeet ja auttaa heitä tunnistamaan ja suojaamaan keksintöjä sekä käyttämään aineettomia oikeuksia liiketoimintansa tukena. Tarvittaessa neuvot ja edustat asiakkaita patentteihin liittyvissä ongelma- ja riitatilanteissa. Analyyttisyys ja yksityiskohtiin paneutuminen auttavat vertailemaan ja analysoimaan teknologisia ratkaisuja ja löytämään parhaan mahdollisen tavan suojata asiakkaiden innovaatioita. Työssä onnistuminen vaatii kiinnostusta juridiikkaan, perehtymistä teknologioiden eri osa-alueisiin ja taitoa tuottaa täsmällistä teknistä tekstiä.

Admin-tiimimme jäsenenä avustat patenttiasiamiehiä patenttien käsittelyyn liittyvissä muodollisissa asioissa ja vastaat siitä, että asiat hoituvat ajallaan. Työssä onnistuminen vaatii tarkkuutta ja kykyä hallita useita rinnakkaisia prosesseja.

Meillä jokainen on patentoinnin huippuasiantuntija.

Työn kautta patenttiasiamieheksi

Jos et ole vielä patenttialan asiantuntija, koulutamme sinut sellaiseksi. Patenttiasiamieheksi kouluttautuminen on noin 3–5 vuoden prosessi, jonka aikana opit patenttialasta työtehtäviesi kautta kokeneiden asiamiestemme ohjauksessa ja osallistumalla alan kursseille. Saavutat ensin auktorisoidun patenttiasiamiehen pätevyyden läpäisemällä suomalaisen asiamieskokeen, jonka jälkeen tähtäät eurooppapatenttiasiamiestutkinnon suorittamiseen. Espatentilla työtehtäviisi kuuluu alkuvaiheessa tiedonhakuja ja käännöksiä samoin kuin patenttihakemusten laadintaa ja niiden jatkokäsittelyjä. Annamme heti riittävän haastavia työtehtäviä ja saat koko työyhteisömme tuen matkallasi kohti patenttiasiamiehen ammattia. Me sitoudumme ammattitaitosi kasvattamiseen tarjoamalla kattavan ja monipuolisen koulutuksen sekä vakituisen työsuhteen.

Patenttiasiamieheltä edellytämme:

  • Tekniikan alan tai luonnontieteiden ylempää korkeakoulututkintoa
  • Kykyä tuottaa täsmällistä teknistä tekstiä
  • Motivaatiota uuden oppimiseen ja pitkäjänteiseen kehittymiseen
  • Hyviä neuvottelu- ja vuorovaikutustaitoja
  • Kiinnostusta teknologiaan ja IPR-asioihin

AJANKOHTAISTA

Ensimmäiset 13 vuotta

Ensimmäiset 13 vuotta

13 vuotta, 7 kuukautta ja 22 päivää sitten Espatent oli juuri perustettu. Oli vuosi 2006 ja minä, Samu Lamberg ja Sampsa Söderholm olimme hypänneet tutusta ja turvallisesta työntekijän asemasta...

lue lisää
Eurooppapatenttiasiamieheksi

Eurooppapatenttiasiamieheksi

Eurooppapatenttiasiamies. Voi luoja, nimike on jo itsessään niin pitkä, etteivät lapsesi tiedä, mitä teet työksesi, eikä kukaan osaa kirjoittaa ammattiasi oikein, jos nimike nyt edes mahtuu siihen...

lue lisää

Espatent Oy
Kaivokatu 10 D, 00100 HELSINKI
Puh. +358 10 219 0720 | Fax. +359 9 278 520
info@espatent.fi

© 2006 - 2019 Espatent