ETSIMME PatenttiasiamiesTÄ 

OTA ASTETTA ROHKEAMPI URAVALINTA

 Onko sinulla teknologiaosaaminen jo hallussa ja olet kiinnostunut laajentamaan osaamistasi juridiikan puolelle?

Et ole ehkä vielä harkinnut uraa patenttialalla mutta siinä voisi olla ideaa. Moni on sattumalta patenttiasiamiehen tehtävään päätynyt, työmme haastavuudesta sekä kiehtovuudesta innostunut ja sille tielleen jäänyt.

Tässä kohtaa näin hakupäätöstä miettiessäsi on tärkeä tunnistaa, motivoivatko alamme ja tämän tehtävän luonteenomaiset piirteet sinua. Tässä me voimme auttaa sinua. Jutellaan ja katsotaan yhdessä, voisiko tämä tehtävä olla oiva askel sinun urasi alkumetreille.

Mistä on kyse?

Patenttiasiamiehen työn keskeinen osa on hankkia asiakkaille patentteja. Patenttiasiamiehenä autat asiakkaitamme tunnistamaan ja suojaamaan keksintöjä. Vertailet sekä analysoit teknologisia ratkaisuja ja asiantuntijuutesi avulla myyt argumenttisi patenttiviranomaisille. Tämän lisäksi neuvot ja edustat asiakkaitamme patentteihin liittyvissä ongelma- ja riitatilanteissa.

Meillä Espatentilla sinulla tulee olemaan vastuullasi yhtäaikaisesti useampi patenttiperhe. Hoidat vireillä olevien patenttihakemusten viranomaiskäsittelyä ja varmistat, että tarvittavat asiat tulevat hoidetuksi määräajassa. Tässä sinua auttavat tiimisi ja patenttiassistenttimme. Työtäsi taasen tukevat hyvin määritetyt prosessimme.

Kokemuksesi karttuessa rinnakkaisia toimeksiantoja, joihin osallistut, voi olla satoja. Yksittäisten työvaiheiden pituudet vaihtelevat viikoista useisiin kuukausiin, ja ne etenevät vaiheittain, yhdessä asiakkaan kanssa työskennellen. Kokonaisuudessaan patentin hankkiminen kestää vuosia.

Askeleesi jatkuvan oppimisen alalle

Kuten sanottu – työssämme yhdistyvät teknologia ja juridiikka. Työmme on haastavaa ja edellyttää jatkuvaa oppimista – viehän se meidät toistuvasti uuden äärelle sekä teknologian että patenttilain soveltamisen osalta.

Millainen on sinun oppimispolkusi kanssamme? Ensimmäisenä vuotenasi osallistut toimeksiantoihin ohjauksessamme. Saat yksittäisiä tehtäviä, joiden toteuttamisesta sinulla on itsenäinen vastuu. Apunasi on nimetty mentori, ja pääset heti alusta lähtien myös ulkopuoliseen koulutukseen.

Osaamisen karttuessa itsenäisyytesi lisääntyy ja vastuu toimeksiannoissamme kasvaa. Tässä kuuntelemme sinua. Emme sysää harteillesi kohtuutonta taakkaa, mutta emme toisaalta turhauta sinua lillukanvarsien pyörittelyllä.

Olemme sitoutuneita siihen, että kanssamme opit ja omaksut alamme ominaiset piirteet sekä edellytykset onnistua työssäsi. Kouluttautuminen työhön ja mentorointimme kestää arvioilta noin 3–5 vuotta. Koulutuksia tulee olemaan työajalla mutta suorittamasi tutkinnot vaativat kuitenkin niihin valmistautumista myös omalla ajallasi – toki tätä työtä tekemällähän opit eniten. Tulet suorittamaan meillä ollessasi suomalaisen patenttiasiamiestutkinnon ja eurooppapatenttiasiamiestutkinnon.

Täältä voit lukea Janinan urakokemuksista patenttiasiamiehen tehtävissä. Omien huomioidensa lisäksi Janina antaa vinkkejä sinulle, jos olet kiinnostunut patenttiasiamiehen työstä.

Miksi sinun kannattaa harkita tätä tehtävää?

 • Me olemme valmiita sitoutumaan sinun kouluttamiseesi ja menestymisesi varmistamiseen. Haluamme, että onnistut ja kasvat alamme kivenkovaksi osaajaksi. Se vaatii työtä, mutta avullamme pärjäät varmasti.
 • Meillä pääset tutustumaan niin lupaavien startupien kuin suurten pörssiyhtiöiden teknologisiin innovaatioihin. Laaja asiakaskuntamme on ehdottomasti yksi työmme rikkauksista.
 • Tässä työssä et polje paikallasi. Työ haastaa ja tarjoaa vaihtelua aivan varmasti. Työssämme on toki rutiineja mutta eivät päivät todellakaan toisiaan toista.
 • Tulet työskentelemään vakaassa yrityksessä. Olemme erinomaisia työssä, jota teemme. Me olemme menestyksekkäästi sekä saaneet asiakkaillemme hyviä patentteja että riitatilanteissa puolustaneet asiakkaidemme oikeuksia.
 • Kanssamme onnistut. Ja tämä näkyy kompensaatiossasi. Aloittelevan patenttiasiamiesharjoittelijan palkka on 3 500–4 000 euron haarukassa. Ajan myötä työntekijöillämme on myös mahdollisuus tulla osakkaaksemme.
 • Olemme alallamme tunnettu toimija – emme suurin ja kaunein mutta varmasti mutkaton ja taitava. Meillä kaikki ovat samalla viivalla ja tästä pidämme jatkossakin tiukasti kiinni. Olemme hyvin inhimillinen työyhteisö, jossa saat työkaveriksi sinusta välittävät kollegat.

Sinun ei tarvitse olla seppänä syntynyt

Tässä tehtävässä on tärkeää, että sinulla on kyvykkyys ymmärtää ja halu keskustella laaja-alaisesti eri teknologia-alueilla olevista keksinnöistä. Erityisesti olemme kiinnostuneet tietotekniikkaan ja tekoälyratkaisuihin liittyvästä osaamisesta. Muodollinen pätevyys eli esimerkiksi DI tai luonnontieteiden maisterin koulutus on edellytys alamme tutkintojen suorittamiselle. Voit kuitenkin olla juuri valmistumassa mutta hieman jo työkokemusta kerryttänyt osaaja. Oivaa kokemusta tämän työn kannalta kertyy esimerkiksi tutkimustehtävistä. 

Pitääkö joku sinua pedanttina pilkunviilaajana? Mahtavaa – kuulostaa siltä, että sinulla on juuri sitä, mitä tämä tehtävä vaatii. Sinulla on kyky tarkastella asioita analyyttisesti ja objektiivisesti. Olet tarkka, paneudut yksityiskohtiin ja tartut rohkeasti asioihin. Työtäsi priorisoit taidolla etkä ole kokenut määräaikoja työskentelyssä tai opiskellessasi ongelmallisiksi.

Työmme edellyttää sinulta myös halua oppia ja omaksua uutta. Uskallat kysyä ja kyseenalaistaa mutta tuoda esiin myös oman näkemyksesi. Toisaalta – et kaihda itsesi haastamista.

Tulet työssäsi tarvitsemaan täsmällistä suullista ja kirjallista ilmaisutaitoasi niin suomeksi kuin englanniksi. Kirjoitammehan paljon, ja tekstiä, jolta vaaditaan tarkkuutta.

Miltä vaikutti? Kiinnostaisiko sinua tutustua tarkemmin patenttiasiamiehen työhön?

Mikäli kiinnostuksesi tätä tehtävää ja alaamme kohtaan heräsi, olisi hienoa kuulla sinusta lisää. Voit hakea tehtävään lähettämällä hakemuksesi ja CV:si sähköpostitse rekry@espatent.fi. Kerro meille, mikä sinua kiehtoo patenttialassa. Lupaamme, että palaamme sinulle kahden arkipäivän sisällä.

Työsuhteen aloitusajankohta voidaan sopia joustavasti. 

Jos et ole ihan vielä valmis hakemaan työkaveriksemme, vaan mielessäsi on kysymyksiä, toimitusjohtajamme Sanna kertoo mielellään lisää tästä tehtävästä ja meillä työskentelystä. Lähetä Sannalle soittopyyntö sähköpostitse sanna.kalliola@espatent.fi. Sanna soittaa sinulle kahden arkipäivän sisällä.

 

 

  Espatent Oy
  Kaivokatu 10 D, 00100 HELSINKI
  Puh. +358 10 219 0720
  info@espatent.fi

  © 2006 - 2024 Espatent