SAMU LAMBERG

Eurooppapatenttiasiamies, perustajaosakas

  • +358 40 772 0899
  • etunimi.sukunimi@espatent.fi

Lapsena halusin paperi-insinööriksi kotikyläni paperitehtaaseen. Lukiossa luin innolla fysiikkaa ja kemiaa, korkeakoulussa spesifimpiä kursseja. Paperinvalmistus soveltaa laajasti erilaisia fysiikan ja kemian tekniikoita. Paperinvalmistus vaatii myös automaatiota. Tulin kuin vahingossa lukeneeksi laajasti erilaisia insinööritieteitä ja teknologioita kuin patenttiasiamieheksi aikoen. Tietotekniikka oli kuitenkin minulle rakkain asia. Niinpä päädyinkin patenttialalle Nokiassa. Sattumalta, tietenkin.

Sattuma oli paitsi onnekas, mutta myös sopiva. Patentointi sopi kuin nenä päähäni. Patentoinnissa saan kurkottaa asiakkaan kertoman keksinnön yli ja etsiä mahdollisuuksien rajoja niin tekniikan kuin keksinnön kaupallisen hyödynnettävyyden suhteen. Jokainen keksintö koskee uutta teknistä ratkaisua. Keksintöjen tekniikan alat vaihtelevat laajasti, joten aina saa oppia uutta. Tässä yhdistyy tekniikkaa, juridiikkaa ja kaupallista ajattelua juuri sopivasti. Saan jopa palkkaa siitä, että työssäni väittelen muiden kanssa. Iloa lisää se, että tekniikan kehitys liittyy kulttuureihin ja paikallisiin käytäntöihin, ja että julkaisuja tulee vastaan eri puolilta maailmaa.

Asiakkaani tekevät keksintöjä tai hoitavat niitä työkseen. Tyypillisesti he tietävät paljon jostain tekniikasta tai ainakin ovat luovia. Heidän kanssaan työnteko on kivaa. Ilo onkin yksi arvoistamme. Ilo tulee tapahtuneista onnistumisista ja ennustaa myös uusia onnistumisia, koska hyvin tehty valmistelu johtaa parhaiten onnistuneisiin lopputuloksiin.

Iloisiin tapaamisiin!

Espatent Oy
Kaivokatu 10 D, 00100 HELSINKI
Puh. +358 10 219 0720
info@espatent.fi

© 2006 - 2024 Espatent